Keuken schoonmaken

Het schoonmaken van de keuken

Het schoonmaken van de keuken is een behoorlijke taak. Dagelijks gebruikt u de keuken en ontstaan er al gauw vlekken en viezigheid. Het is belangrijk om de keuken goed schoon te houden. Een goede hygiëne in de keuken is noodzakelijk voor de voedselveiligheid en uw gezondheid. Hoe u het beste de keuken kunt reinigen? Dat leest u in dit artikel.

Een goede routine

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van het schoonmaken en schoon houden van de keuken, is een goede routine. Wanneer je de keuken met regelmaat weet te reinigen, voorkom je vervelende ophoping van vuil of aanslag. Hoe een goede schoonmaakroutine voor de keuken eruit ziet? Wij helpen je graag een handje:

keuken schoonmaken

Dagelijks

Het is erg belangrijk om wanneer u de keuken gebruikt, ook de keuken goed op te ruimen en schoon te maken. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van het keukenblad? Zorg dat u deze dan altijd afneemt met een sopje met allesreiniger. Kookt u met kip, ei of andere verse producten? Zorg er dan altijd voor dat u de keuken reinigt met een desinfecterend middel. Dit zorgt ervoor dat bacteriën geen kans hebben in uw keuken. Bekijk onze webshop voor desinfectie middelen en onze fijne allesreiniger.

Wekelijks

Wanneer u het schoonmaken van de keuken goed bijhoud, is het helemaal niet veel werk. Zorg ervoor dat u wekelijks een diepe schoonmaakbeurt houd. Zo blijft uw keuken stralend schoon en voorkomt u ophoping van vuil of kalkaanslag. Maak gebruik van onze allesreiniger voor de grote oppervlaktes in de keuken. Gebruik de desinfectiespray voor de handgrepen van de keukenkastjes en gebruik een sterk ontkalkend en ontvettend product zoals Eco clean plus voor de apparaten en de gaspitten. Een goede wekelijkse schoonmaakbeurt zorgt ervoor dat uw keuken stralend schoon blijft.

Maandelijks

Eens per maand is het sterk aan te raden om de koelkast schoon te maken. Een schone koelkast is belangrijk voor de houdbaarheid van verse producten en voor uw gezondheid. In een vieze koelkast kunnen producten sneller bederven en kunnen bacteriën de overhand nemen. Desinfecteer de koelkast het liefst minstens een keer per maand

kraan schoonmaken

Hoe maak je het beste … schoon?

Het is niet altijd eenvoudig om erachter te komen hoe u het beste bepaalde producten en apparaten in de keuken schoon kunt maken. Wij leggen graag uit hoe u dit doet aan de hand van wat handige tips:

Het gasfornuis of kookplaat

Het gasfornuis of de kookplaat zijn perfecte haarden voor vuil en etensrechten. Kookt u iets met veel vet? Dan wordt de kookplaat al gauw vettig en smerig. Het afnemen met de vaatdoek is dan niet genoeg. Vetvlekken kunt u het beste verwijderen met onze allesreiniger. Voor sterker vuil of hardnekkige vuilophopingen raden wij Eco clean plus aan. Dit is een schoonmaakmiddel op natuurlijke basis dat hardnekkig vuil eenvoudig kan verwijderen.

Het aanrecht

Het aanrecht is relatief eenvoudig te reinigen mits dit met regelmaat wordt gedaan. Gebruik allesreiniger om vrijwel alle vlekken en vuil van het aanrecht te verwijderen.

De rvs gootsteen

Het schoonmaken van rvs is een verhaal apart. Het is belangrijk dat u geen gebruik maakt van te agressieve middelen voor rvs. Gebruik bijvoorbeeld nooit bleek om producten van roestvrijstaal te reinigen. Kies voor allesreiniger of voor een ontkalkend product zoals eco clean plus. Was het product altijd goed af en droog het af met een theedoek voor een streeploos resultaat.

rvs schoonmaken

Welke schoonmaakproducten mogen niet ontbreken?

Wilt u uw keuken schoonmaken en spik en span houden? Zorg dan dat u de juiste schoonmaakmiddelen standaard in huis hebt met deze tips. Wij hebben de schoonmaakproducten die niet mogen ontbreken hieronder op een rijtje gezet. Deze schoonmaakmiddelen kunt u eenvoudig kopen in onze webshop:

  • Allesreiniger. Onze All-Clean allesreiniger is een perfect schoonmaakmiddel voor het reinigen van de keuken. Dit product werkt effectief, maar is niet schadelijk voor het materiaal. Met allesreiniger reinigt u alles, van keukenkast tot keukenvloer.
  • Eco clean plus. Dit is een sterker en ontkalkend product. Het verwijdert eenvoudig kalkaanslag en vetvlekken op al uw apparatuur in de keuken.
  • Oppervlakte reiniger. Deze reiniger is perfect voor het verwijderen van hardnekkig kalkaanslag op bijvoorbeeld de gaspitten.
  • Desinfectie. In de keuken is het erg belangrijk om een desinfecterend schoonmaakmiddel in huis te hebben. Geef bacteriën geen kans en gebruik dit eenvoudig op al uw apparatuur.

De keuken schoonmaken? Dat doet u eenvoudig met onze schoonmaakproducten. Neem een kijkje in onze webshop om alle gewenste schoonmaakproducten te kopen.

is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Afrekenen